DSP Olt: Vaccinarea copiilor împotriva infecției SARS-COV2, după acordarea consimțământului informat de către părinți

DSP Olt a transmis vineri, 14 ianuarie, că vaccinarea copiilor va fi demarată după 26 ianuarie, în centrele deja existente din județ.

„Etapa de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5- 11 ani va demara după data de 26 ianuarie 2022, prin programare în Platforma sau prin prezentare fără programare în centrele de vaccinare dedicate copiilor, situate în Centrele de vaccinare existente”, anunță DSP Olt.

Vaccinarea micuților se va realiza doar după ce părintele își dă consimțământul. În cazul copiilor, va fi disponibil doar serul de la Pfizer, aceștia urmând să primească două doze la un interval de 21 de zile.

„Vaccinarea copiilor împotriva infecției SARS- CoV 2 se realizează numai cu produsul biologic Pfizer BionTech, cu acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor. Schema de vaccinare a copiilor cuprinde  două doze  administrate intramuscular la un interval de 21 de zile. Vaccinare rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei Covid -19”, au transmis reprezentanții DSP Olt.