Două cazuri de varicelă în licee din Slatina

Un elev de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și altul de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina au varicelă.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că elevii au fost diagnosticați cu varicelă în ultima săptămână și că nu se poate vorbi de focar.

„În acest moment, sunt două cazuri de varicelă în județul Olt, unul la Minulescu și altul la Greceanu. Nu vorbim de focar, pentru că un focar înseamnă de la cinci îmbolnăviri în sus. Cazurile sunt depistate după 10 ianuarie. Varicela este o boală cu transmitere aerogenă, cei de la cabinetul medical au obligația să facă triajul înainte de începerea orelor. Să se respecte pauzele, să iasă toți copiii din clase și să se aerisească în cele 10 minute, cu deschiderea geamurilor și a ușii. Copilul bolnav va sta 21 de zile acasă. Dezinfecția se face de personalul unităților de învățământ cu substanțe dezinfectante”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

Varicela, cunoscută și sub denumirea populară de vărsat de vânt, este o boala foarte contagioasă a copilăriei. Aceasta se manifestă ca erupție cutanată sub forma de vezicule. Erupția apare inițial pe piept, spate și față, apoi se răspândește pe întreg corpul, provocând sute de vezicule însoțite de mâncărime.