ISJ Olt a primit peste 200.000 de teste rapide. Directorii unităților de învățământ le vor ridica marți

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt a primit sâmbătă seara, 22 ianuarie, 209.400 de teste rapide pentru depistarea virusului SARS-COV2.

Șeful ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că directorii unităților de învățământ din județ au fost chemați să le ridice marți, ținând cont că luni, 24 ianuarie, este zi liberă. Ulterior, testele rapide vor fi distribuite elevilor și preșcolarilor din județ pentru reluarea testării COVID.

Testarea în unitățile de învățământ a fost suspendată câteva săptămâni pentru că o firmă a contestat procedura de atribuire a contractului de achiziție. Anul trecut, toate testele rapide pozitive din județul Olt, în jur de 12-13 teste fals-pozitive, au fost infirmate de testarea în laborator, PCR. Dacă un test rapid antigen are un rezultat pozitiv, elevului i se vor recolta probe de către DSP Olt, ce vor fi lucrate în laborator. În cazul unui rezultatul negativ al testului PCR, elevul își va relua cursurile cu prezență fizică.

Autoritățile au decis ca activitatea în unitățile școlare să se desfășoare cu prezență fizică doar dacă rata de ocupare a paturilor din spitalele județului este de sub 75 de procente. Dacă este depășit acest procent, activitatea cu prezență fizică este suspendată, iar elevii trec la cursurile online.

Potrivit datelor DSP Olt din această săptămână, rata de ocupare a paturilor din unitățile sanitare din Slatina, Caracal, Balș și Corabia este de trei procente.