FOTO. Factură la gaze de peste 2,7 miliarde de lei la CN „Ion Minulescu” Slatina. Director: „Primele care s-au șocat au fost doamnele de la contabilitate”

După liberalizarea pieței la energia electrică și gaz, prețurile au sărit în aer, iar acum încep să apară și primele cazuri șocante, care pun presiune pe bugetele administrațiilor locale. În afara consumatorilor casnici, sunt afectate și instituțiile publice care s-au trezit cu facturi enorme.

Astfel, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, cel mai mare din județ, a primit factura la gaze. Aceasta are o valoare de peste 2,7 miliarde de lei vechi și ar trebui să fie plătită până la finalul acestei luni.

Directorul liceului slătinean, profesorul Christian Ionescu, a precizat că a făcut cerere pentru compensarea facturii, dar nu a primit niciun răspuns. Contabilii de la CN „Ion Minulescu” Slatina au fost șocați când au văzut factura, mult mai mare față de cele din anii trecuți.

„La gaze avem de plătit 273.000 de lei, adică 2,7 miliarde de lei vechi, facturile erau mult mai mici în anii trecuți, chiar la sfert. Este factura pe o lună. Noi am făcut cerere pentru compensare, dar nu am primit niciun rezultat. Ne depășește tot bugetul nostru pe utilități pentru luna ianuarie. Mai avem o factură și la curentul electric, dar nu știu exact valoarea, este o mărire, dar rezonabilă. Primele care s-au șocat au fost doamnele de la Contabilitate, pentru că nu au bani. Să vedem ce spun autoritățile, așteptăm aceste compensări. Pe factură nu avem nicio reducere. Nu ne așteptam la o asemenea sumă. Demersurile sunt făcute…Ar fi trebuit să se țină cont că spitalele, școlile nu au venituri proprii, sumele sunt plătite de administrațiile locale”, a spus directorul Christian Ionescu.