22 de olteni și-au programat copiii, cu vârste cuprinse între 5-11 ani, pentru vaccinarea împotriva COVID

DSP Olt a anunțat că astăzi, 26 ianuarie, a demarat campania de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani. 22 de olteni și-au programat deja copiii pentru vaccinare. Părinții pot merge direct în centre și fără o programare prealabilă.

Vaccinarea micuților se face în centrele deja existente, însă un cabinet va deservi doar populația pediatrică.

„Etapa de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5- 11 ani, va demara de astăzi, 26 ianuarie 2022, prin programare în Platformă, 22 programări, sau prin prezentare fără programare în centrele de  vaccinare dedicate copiilor, situate în Centrele de vaccinare existente de la Slatina, Caracal, Corabia, Balș, Drăgănești și Scornicești. Se va  asigura un cabinet pentru vaccinarea copiilor  cu vârste cuprinse între 5-11 ani,  cât și dotarea acestuia cu frigider dedicat păstrării vaccinului, produs biologic diferit față de cel folosit pentru restul grupelor de vârstă”, a transmis DSP Olt.

Potrivit DSP Olt, serul se păstrează în anumite condiții, după cum urmează:

-flacoanele nedeschise pot fi păstrate timp de până la 10 săptămâni  la temperaturi de 20- 80 C, în cadrul perioadei de valabilitate de 6 luni;

-înainte de utilizare, flaconul nedeschis poate fi păstrat timp de până la 12 ore la temperaturi de până la 300 C;

– după diluare, se va păstra la temperaturi cuprinse între 20- 300 C și se va utiliza în decurs de 12 ore.

Potrivit DSP Olt, personalul care va activa în aceste cabinete va  fi, de preferință, cu experiență sau instruit în lucrul cu populația pediatrică.

Vaccinarea copiilor împotriva infecției SARS- CoV 2 se realizează numai cu produsul biologic Pfizer BionTech, cu acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.

Schema de vaccinare a copiilor cuprinde  două doze  administrate intramuscular la un interval de 21 de zile.

DSP Olt a primit 500 de doze pentru vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani, acestea fiind distribuite centrelor de vaccinare.

foto: arhivă