Senatorul Liviu Voiculescu, despre reducerea CAS de la 25 la 20 de procente: Măsura ar aduce un plus de 317 lei în buzunarele românilor

Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, spune că este nevoie de consens politic pentru ca salariile românilor să crească, mai ales că facturile la utilități au crescut considerabil, iar alimentele s-au scumpit.

Liderul PNL Olt a precizat că o variantă pentru ca românii să rămână cu mai mulți bani în buzunare ar fi reducerea contribuției pentru asigurări sociale de la 25 la 20 de procente, ceea ce ar însemna că veniturile vor crește cu peste 300 de lei.

„Creșterea veniturilor salariale pentru toți românii, indiferent de sectorul de activitate (bugetar/privat), reprezintă o prioritate pentru PNL. Însă pentru a pune în practică această măsură este nevoie atât de consens guvernamental, cât și de identificarea surselor de finanțare.

Printre propunerile liberale de creștere a salariilor se numără reducerea contribuției pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20%, măsură care ar aduce un plus de 317 lei în buzunarele românilor, dar și reducerea TVA cu două procente, respectiv de la 19% la 17%, pentru a tempera inflația și pentru a ajuta creșterea economică.

Aceeași măsură de scădere a TVA de la 24% la 20% aplicată în 2016 a dus la o reducere a ratei inflației cu aproximativ 4%”, a spus senatorul liberal.