Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au demarat procedura de reorganizare, pentru a se reveni la normalitate, în condițiile în care incidența COVID de la nivelul județului scade de la o zi la alta.
În ultimii doi ani, pe perioada pandemiei COVID, în Blocul Medicală de la Spitalul Slatina au fost tratați pacienții confirmați cu virusul SARS-COV2. Pentru că adresabilitatea pentru patologia COVID a scăzut considerabil, secțiile care funcționau înainte de izbucnirea pandemiei în Blocul Medicală vor fi mutate înapoi.
Managerul de la Spitalul Slatina, Angela Nicolae, a declarat că procedura a fost demarată, iar în două săptămâni unitatea medicală va funcționa la capacitate maximă.
„Noi am alocat două clădiri pentru tratamentul pacienților COVID, Pavilionul Infecțioase, care era al Secției Boli Infecțioase, și cea de a doua – Blocul Medicală, unde își desfășurau activitatea cinci-șase secții: Medicina Internă, Oncologia, Gastroenterologie, Nefrologie. Ele au fost mutate pentru a fi internați pacienții COVID. Având în vedere prevederile actului normativ în vigoare, scăderea ratei de incidență atât la nivel național, cât și județean, se impune o reorganizare, o vom face conform Ordinului 434 din 2021, vom găsi cele mai bune soluții pentru a reloca secțiile, pentru a ajunge la numărul optim de paturi. Adică vor fi mutate înapoi în Blocul Medicală și le vom și extinde, pentru că am avut paturi suspendate și alocate COVID-ului. Facem analize, evaluări, această mișcare am făcut-o și după valul de anul trecut. Se va face igienizarea clădirilor, relocarea secțiilor, obținerea autorizațiilor sanitare de funcționare, o întreagă procedură. Credem că în două săptămâni vom funcționa la capacitate maximă”, a spus Angela Nicolae, managerul celei mai mari unități medicale din județ.
Managerul a precizat că în cei doi an de pandemie s-au făcut eforturi pentru ca unitatea medicală să rămână deschisă pentru cât mai mulți pacienți. Spitalul se va redeschide acum pentru toți pacienții.
„Noi am făcut eforturi să ținem spitalul deschis, atât pentru pacienții COVID, cât și pentru cei non-COVID, am făcut toate eforturile să ținem secțiile în activitate, ca să primim pacienții, suntem singurul spital de urgență din județ, am tratat toate urgențele, din tot județul, în condițiile în care celelalte unități s-au transformat în spitale COVID. Putem remarca o reticență a oamenilor pentru a se adresa unităților sanitare, având în vedere contextul special, pandemic, în care ne-am aflat. Vom face toate eforturile pentru a deschide spitalul, suntem într-o fază de reorganizare, pe un trend descendent al evoluției infecțiilor COVID. Ne reorganizăm și sperăm să deschidem spitalul pentru toate patologiile, pentru toți pacienții”, a adăugat managerul Angela Nicolae.