Informare de vreme deosebit de rece până pe 12 martie. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață, 9 martie, o informare pentru vreme deosebit de rece, ger noaptea și dimineața și intensificări ale vântului.

Informarea este valabilă în intervalul 9-12 martie și vizează întreaga țară. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade.

„În intervalul menționat va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi și vineri(10-11 martie) și vineri spre sâmbătă (11-12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată. În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab”, arată meteorologii.