FOTO. Se termină calvarul. Centura Balșului va fi deschisă circulației pe 21 aprilie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut luni, 28 martie, o vizită de lucru pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind mulțumit de faptul că lucrările sunt aproape finalizate pe Centura Balșului, constructorul solicitând recepția.

Astfel, în mai puțin de o lună se va termina coșmarul blocajului din trafic de pe drumul Slatina-Balș, constructorul dând asigurări că Centura Balșului va fi deschisă circulație pe 21 aprilie.

„Suntem pe lotul 1 al Tronsonului II al Drumului Expres Craiova-Pitești, suntem pe ultima sută de metri, am cerut recepția pe 21 aprilie. Acest drum are o lungime de 18,5 kilometri și va constitui Centura Balșului, va avea trei noduri rutiere, nodul de la 20, 27, 35, un spațiu de servicii”, a spus reprezentantul constructorului.

Grindeanu s-a arătat mulțumit cum au mers lucrările pe acest tronson de drum, însă l-a certat pe constructorul tronsonului Craiova-Balș.

„Am fost împreună cu doamna primar Vasilescu, cu președinții de consilii județene, și de la Dolj și Olt, cu primarul de la Slatina, primarul de la Balș, să vedem și tronsonul I. Am venit pentru că vor începe procedurile de recepție, așa cum a anunțat constructorul, astfel încât în 21 aprilie să încheiem această etapă pe lotul I. Acesta este un șantier care merge bine, deci se poate, dar sunt altele care nu merg în ritmul dorit. Aș vrea să vă spun câteva concluzii, este o diferență majoră pe care cred că o vedeți între ce a însemnat tronsonul II și ce înseamnă tronsonul I, am venit pe tot drumul de la Craiova până aici, pe acest tronson I, am avut o discuție cu directorul de acolo. Explicațiile continuă să vină, eu știu aceste explicații. Am atenționat că am schimbat inclusiv cadrul legal, în urmă cu 10 zile, prin Ordonanță de urgență și îmi doresc ca în perioada următoare să existe o altfel de mobilizare, pentru că altfel facem tronsonul II, o să fie finalizat și tronsonul III, iar legătura cu Craiova, în ritmul acesta, nu va fi făcută. În acest moment, directorul de la CNAIR m-a informat că tot ceea ce ține de companie, toate revendicările pe tronsonul I au fost rezolvate, este liber de sarcini și mă aștept ca pe tronsonul I să existe o mobilizare cel puțin cum există pe tronsonul II și pe tronsonul III. Dacă nu, vom intra pe acea procedură în care va trebui să găsim constructori serioși, care să termine în timp lucrările, așa cum se angajează”, a spus Grindeanu.

Potrivit ministrului, Centura Slatinei, lotul II din Drumul Expres Craiova-Pitești, va fi gata la începutul lunii iunie.

Prezent la vizita pe șantier, primarul Balșului, Cătălin Rotea, a precizat că orașul va avea numai de câștigat prin această centură ocolitoare, ținând cont că este poziționat între Slatina și Craiova. Edilul speră ca orașul să devină atractiv pentru investitori. 

„Evident că este un lucru benefic pentru orașul nostru, îl așteptăm de mulți ani, poate de zeci de ani, dar, cum știți, deja devenisem și subiectul glumelor pe internet – Balșul se consideră un oraș turistic, tot ce îi trebuie e ca să-l vizitezi, dar dincolo de glumă sunt două aspect foarte importante: pe de o parte, traficul va fi descongestionat, pe de altă parte, pentru că, să nu uităm, suntem între două oraș importante, între doi poli industriali importanți, Craiova și Slatina, cred că vom deveni într-un final foarte atractivi pentru investitori, pentru că principala problemă a orașului, dincolo de trafic, este crearea de noi locuri de muncă. Mulțumim constructorului, am avut o colaborare foarte bună cu dumnealor și sper că acest drum Craiova-Pitești de la un cap la altul să devină o realitate cât mai grabnic”, a spus edilul.