500 de angajați TMK-ARTROM, protest la Guvern. Sindicalist: „Suntem blocați să facem livrări către clienți. De pe vremea lui Ceaușescu nu am mai avut atât de multă marfă”

Situația de la TMK ARTROM este departe de a fi rezolvată, pentru că societatea nu poate face tranzacții și nu își poate livra marfa, depozitele fiind pline ochi. Pentru că autoritățile nu au intervenit pentru a debloca situația de la TMK-ARTROM, 500 de angajați ai companiei vor protesta joi, 7 aprilie, în fața Guvernului României.

Sindicaliștii spun că de la Slatina vor pleca spre Capitală 450 de angajați, iar de la Reșița vor merge 50 de persoane.

„Joi, între 6.30-6.45 se pleacă de la TMK-ARTROM cu opt autocare și un microbuz însemnând 450 de oameni, plus 50 de colegi care vor veni de la Reșița. În total, 500 de angajați vor protesta în fața Guvernului României. Autorizația protestului este între orele 11.00-16.30”, a spus liderul de sindicat de la TMK-ARTROM, Cristian Gheorghe.

Sindicalistul a precizat că o cantitate impresionantă de marfă se află pe stoc, pentru că firma nu poate face livrări către clienți. Cristian Gheorghe spune că de pe vremea lui Ceaușescu nu a mai fost atât de multă marfă în depozite.

„Este oficial, TMK-ARTROM a dat în judecată ANAF. Este normal, atâta timp cât nu reușim să deblocăm conturile, nu putem funcționa. Noi lucrăm așa din inerție, sunt munți de produse pe care nu le putem da beneficiarilor, nu ni se permite să le dăm. Suntem blocați să facem livrări către clienții noștri. De pe vremea lui Ceaușescu nu am mai avut atât de multă marfă. Va trebui să oprim, pentru că nu avem unde să o mai depozităm. Partea cea mai rea este că nu știu, în ritmul acesta, cât mai putem să funcționăm, atâta timp cât nu suntem plătiți, avem bani în conturi, dar nu suntem lăsați să plătim energia, beneficiarii, creditele. Ce să mai vorbim de data de 15 aprilie când urmează o nouă zi de salarii. Vă spun cu toată certitudinea că nu avem de unde să plătim oamenii, adică am avea de unde, dar nu suntem lăsați efectiv”, a adăugat Cristian Gheorghe.

Aproximativ 450 de angajați ai TMK-ARTROM au protestat pe 29 martie, în fața Prefecturii Olt din Slatina, pentru că societatea se confruntă cu mari probleme, după ce conturile i-au fost blocate, în contextul conflictului din Ucraina. Astfel, 2.400 de angajați, atât de la Slatina, cât și de la Reșița, și-au primit cu o întârziere de aproape două săptămâni salariile, conturile TMK-Artrom fiind blocate, societatea având la începutul lunii martie acționariat rusesc. Deși problema salariilor a fost momentan rezolvată, compania nu poate efectua alte tranzacții, iar marfă în valoare de zeci de milioane de dolari este blocată în diferite porturi din țară și străinătate, dar și în depozitele firmei din Slatina.