Au început lucrările la Centrul Multifuncțional din Balș. Investiția se ridică la peste 5,5 milioane de lei

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a anunțat miercuri, 6 aprilie, că au fost demarate lucrările la Centrul Multifuncțional, unde bălșenii vor putea participa la activități culturale și recreative.

Astfel, noul centru din Balș va avea mai multe săli, după cum urmează:

– sală de festivități pentru concerte, piese de teatru pentru toate categoriile de vârstă, conferințe, spectacole, concursuri, simpozioane;
-sală workshop, care poate găzdui ateliere de lucru, cercuri de dezvoltare personală, cluburi de dezbateri, oratorică și argumentare, cursuri de formare, cluburi și turnee de șah, discuții cu speakeri din varii domenii, sesiuni de lucru pentru diferite proiecte derulate de tinerii din Balș, scriere de proiecte, diverse întâlniri de informare;
– sală amenajată pentru dansuri moderne, dansuri populare, balet, ansambluri vocale;
– sală multimedia în care să funcționeze cercuri media, reviste electronice, cercuri foto/ video, cursuri de formare pentru competențe digitale, realizarea de broșuri de informare educative sau culturale, spațiu de informare publică pentru diverse evenimente.

Primarul din Balș, Cătălin Rotea, a precizat că investiția vine în sprijinul bălșenilor care vor avea o alternativă unde să-și petreacă timpul liber.

„Continuăm seria investițiilor din orașul nostru cu un proiect nou, dedicat activităților culturale și recreative, care vine în întâmpinarea nevoilor bălșenilor de a-și petrece timpul liber în mod constructiv – crearea unui Centru Multifuncțional Cultural – destinat organizării de evenimente și festivități artistice și instructiv – educative. Noul Centru va integra o gamă vastă de facilitați, capabile să asigure buna desfășurare a unei palete de activități diverse, astfel încât fiecare locuitor din Balș să aleagă și să se poată bucura de beneficiile noului spațiu”, a spus edilul Cătălin Rotea.

Investiția este finanțată din fonduri europene în valoare de aproximativ 5.530.000 lei și face parte, alături de Componenta B – “Amenajarea zonei de agrement (Balta Gării) și drum de acces (strada Nufărului)” – din proiectul amplu de “Îmbunătățirea serviciilor recreative în orașul Balș”.