Nicolae Ciucă: „Am decis să-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 6 aprilie, că a depus moțiunea de candidatură  pentru funcția de președinte al PNL, după ce Florin Cîțu a demisionat din fruntea formațiunii politice.

„Am decis sa-mi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al Partidului Național  Liberal. Îmi asum această responsabilitate după o discuție cu colegii, pe baza analizei pe care am făcut-o asupra întregii situații politice. PNL este astăzi la guvernare și are datoria să asigure stabilitatea țării, să guverneze eficient și să ofere românilor siguranța de care au nevoie, dar și încrederea că vom depăși împreună, cu bine, acest context complicat. Una din condițiile esențiale pentru o bună guvernare este ca în interiorul partidului nostru să existe o stare de armonie și o concentrare a tuturor asupra obiectivelor. Cum, de asemenea, o altă condiție extrem de importantă este să avem o coaliție stabilă, în care dialogul cu partenerii să fie calea de rezolvare a tuturor problemelor care pot sa apară din cauza diferențelor ideologice”, a spus Ciucă.

Premierul este convins că va face o echipă puternică, pregătind alegerile următoare.

„Sunt convins că alături de colegii mei voi putea face o echipă puternică, unită, care să genereze politicile publice de care are nevoie țara. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din țară, și poate ajunge primul partid din România. Obiectivul meu este întărirea partidului și pregătirea alegerilor următoare. Dacă vom guverna bine, dacă vom reuși să ne ducem la bun sfârșit obiectivele pe care le avem în programul de guvernare, atunci și rezultatele vor fi evidente. Eu sunt adeptul faptelor și știu un lucru sigur: românii îi vor aprecia pe cei care reușesc să treacă țara prin perioade grele – și să o ducă în direcția bună! Vom lua toate măsurile necesare care se impun pentru a-i proteja pe oameni în fața situației economice mai dificile generată de efectele războiul și crizele cu care se confruntă întreaga Europă”, a adăugat Ciucă.

sursa foto: facebook Nicolae Ionel Ciucă