ALTUR își suspendă activitatea pentru că nu are comenzi. Sute de angajați vor fi afectați

Altur Slatina îşi va suspenda activitatea, în perioada 18 aprilie – 1 mai, din cauza conflictului militar din Ucraina. Astfel, pentru o mare parte dintre salariaţi contractele individuale de muncă vor fi suspendate. Compania se plânge că înregistrează o scădere a comenzilor, mai multe societăți din Polonia și Cehia anulând achiziția de componente de la firma din Slatina.

„Măsurile sunt luate având în vedere situaţia generată de conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activităţii economice din Ucraina, precum şi la instituirea de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului de sancţiuni economice, de restricţii financiare şi de restricţii privind relaţiile economice. Pe fondul evoluţiei conflictului dintre Rusia şi Ucraina, Altur SA înregistrează o scădere a volumului activităţii de producţie cauzată de lipsa comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland Sp. Z o.o., ZF Automotive Czech s.r.o) care şi-au redus activitatea de producţie, anulând comenzile de achiziţie”, se arată într-un comunicat.

Societatea a fost înființată în anul 1979, iar în anul 1991 este transformată în societate pe acțiuni sub denumirea de ALTUR SA. În prezent ALTUR este o societate cu capital românesc privat, având un număr de 570 angajați.
Prin produse pe care le realizează ALTUR SA Slatina este un furnizor important pentru mai multe sectoare industriale, din care cele mai importante sunt :
– industria de autoturisme de oraș și de teren;
– industria de tractoare și mașini agricole;
– industria de autovehicule pentru transport marfă și pasageri;
– industria electrotehnica si a sistemelor de încălzire cu gaze naturale.