Un parlamentar de Olt spune că achiziția de vaccinuri COVID cu mult peste necesarul României este o infracțiune ce TREBUIE pedepsită

Parlamentarul PSD de Olt, Siminica Mirea, a precizat că achiziția de vaccinuri cu mult peste necesarul țării este o risipă din bani publici și trebuie să fie pedepsită. 

„Achiziția de vaccinuri COVID cu mult peste necesarul României: o infracțiune care TREBUIE pedepsită! Oamenii responsabili care au cheltuit banii publici, cumpărând vaccinuri cu mult peste necesarul țării, încep să se denunțe unii pe alții. În realitate, toți sunt răspunzători pentru această risipă uriașă provocată din bani publici. Într-un moment în care România avea cu mult peste necesar, cei aflați la Putere la vremea aceea, au semnat memorandumul de aprobare a unei noi achiziții de 39 de milioane de doze”, a spus parlamentarul social-democrat.

Grav este că țara noastră a reciclat deja trei milioane de doze de vaccin, iar cel mai probabil așa se va întâmpla și cu celelalte 65 de milioane de doze ce mai urmează să fie livrate.

„Până în prezent, România a reciclat deja 3 milioane de doze de vaccin, iar cel mai probabil așa se va întâmpla cu o mare parte din cele 65 de milioane care mai urmează să fie livrate. Într-o țară cu un sistem medical pus la pământ, cu echipamente și medicamente lipsă, oamenii aflați la putere, au decis să cumpere vaccinuri. Cam câte vieți puteau fi salvate dacă o bună parte din acești bani ar fi fost investiți în lucruri care chiar contau pentru pacienții români? Românii nu vor uita!”, a  adăugat Siminica Mirea.