Orașul Balș va avea stație de epurare la standarde europene

Stația de epurare din orașul Balș va fi extinsă și modernizată, aceasta urmând să cuprindă  mai multe trepte de epurare, precum: stație de pompare apă brută; deznisipator longitudinal; decantoare Imhoff; bazine biologice; bazin de stabilizare aerobă; stație de pompare nămol stabilizat către paturile de nămol; paturi de nămol.

Compania de Apă Olt a semnat contractul „Îmbunătățirea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerarea Balș” pe 5 mai, urmând să fie realizată o construcție nouă, acoperită pentru depozitarea nămolului.

Totodată, drumul de acces în stația de epurare va fi modernizat, se vor construi alei, sisteme de drenare a apelor uzate, sisteme de alimentare cu apă potabilă și apă tehnologică, se vor realiza lucrări electrice și se vor amenaja spații verzi, în interiorul Stației de Epurare Balș.

 „Stația de epurare va primi apă uzată din aglomerarea Balș, emisarul fiind râul Oltet, va avea un debit de apă mediu zilnic de 900 m3/zi, debitul maxim fiind de 4300 m3/zi”, anunță CAO.

Contractul a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii S.C.CORAL S.R.L- S.C. PET COMMUNICATIONS S.R.L cu S.C.CORAL S.R.L.

Valoarea contactului este de 17.167.534,73 lei, din care, conform schemei de finanţare, 85 la sută reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 13 la sută constituie co-finanțare naţională și 2 la sută constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata totală de execuție este de 34 de luni de la emiterea ordinului de începere, 6 luni durata de execuție a proiectului de către antreprenor, 25 de luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor, 3 luni, perioada de teste și punere în funcțiune. Perioada de garanție a lucrărilor (perioada de notificare a defectelor – PND) este de 36 de luni.

sursa foto:caolt.ro