Primarul din Curtișoara, planuri pentru promovare: Ținem echipa în Liga a III-a, cu sponsori, cu bani de la bugetul local

Oltul Curtișoara este campioana județului, urmând să reprezinte Oltul la barajul de promovare în Liga a III-a. La barajul de promovare în eșalonul al treilea, Oltul Curtișoara va disputa două partide cu formația ce va câștiga Liga a IV-a în Vâlcea. Meciul tur este programat pentru 18 iunie, la Curtișoara, iar returul pe 25 iunie.

Primarul din Curtișoara, Gheorghe Gănescu, a dat asigurări că echipa va fi susținută în Liga a III-a, dacă va reuși să treacă de baraj. Pe lângă sprijinul financiar pe care îl acordă Primăria Curtișoara, vor fi cooptați și sponsori care să vină alături de echipă. Gănescu a spus că va fi păstrat nucleul de jucători, urmând să fie făcute mici completări.

„Să nu discutăm acum despre bani, mergem la baraj, vedem ce se întâmplă la baraj. Încercăm, facem tot posibilul să ținem echipa în Liga a III-a, cu sponsori, cu bani de la bugetul local să mergem mai departe. Este un grup unit, care muncește și pune sufletul. Și de la primărie au tot sprijinul nostru. Ținem echipa în Liga a III-a, dacă promovează. Echipa va rămâne pe structura aceasta și vom face mici completări. Baza sportivă poate fi omologată pentru Liga a III-a, avem 400-500 de locuri”, a spus primarul.

Pentru Liga a III-a, Oltul Curtișoara ar avea nevoie de un buget de cel puțin patru-cinci miliarde de lei, aici fiind incluse salarii modeste pentru jucători și antrenori, deplasările, cheltuielile privind organizarea meciurilor de pe teren propriu, taxe la FRF, plata cartonașelor, dar și cheltuielile cu grupele de juniori.

Potrivit unor surse, echipa din Liga a III-a cu cel mai mic buget din țară este Petrolul Potcoava, care are la dispoziție în jur de 4,5 miliarde de lei pentru un sezon.