21 de elevi de la CN „Ion Minulescu” Slatina au ajuns la UPU, 11 au rămas internați. Manager: Există o suspiciune de toxiinfecție alimentară, s-au luat probe

21 de elevi ai Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina au ajuns marți, 24 mai, la UPU Slatina, după ce au acuzat dureri abdominale, dureri de cap, febră și vărsături. 11 dintre ei au rămas internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina sau pe Secția de Pediatrie.

Managerul unității medicale din Slatina, Angela Nicolae, a precizat că există o suspiciune de toxiinfecție alimentară și se așteaptă rezultatele probelor ce au fost prelevate.

„Au fost 21 de prezentări la UPU și au rămas internați 11 copii, atât pe Secția Boli Infecțioase, cât și la Secția Pediatrie, sunt elevi la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina ce rămân la after school. Au venit cu dureri de burtă, vărsături, dureri cap, febră, și diaree unii dintre ei, nu toți. Toți au răspuns bine la tratament și sunt bine astăzi. Este o suspiciune de toxiinfecție alimentară, s-au prelevat probe biologice și așteptăm să vină rezultatele. Au reacționat foarte bine la tratament și nu vor fi de durată, nu vor fi probleme. Colegiul respectiv are program after school, posibil, DSP Olt face anchetă epidemiologică”, a spus managerul de la Spitalul Slatina.

Și alți copii au prezentat simptome, însă nu au fost duși de părinți la spital.