VIDEO. Furtuna a distrus zeci de solarii, la Grădinari. Primarul: Mulți fermieri sunt afectați, aveau roșii de recoltat

Zeci de fermieri din comuna Grădinari, județul Olt, au fost afectați de furtuna puternică de duminică, solariile și serele fiind puse la pământ.

Fermierii din zonă au venit luni dimineață, 30 mai, la Primăria Grădinari pentru a depune solicitări în vederea unor eventuale despăgubiri.

Primarul din Grădinari, Mihai Ioana, spune că sunt centralizate datele, dar estimează că sunt sute de fermieri din comună afectați de vijelie.

„A fost dezastru, în anumite zone a distrus solariile oamenilor, le-a culcat la pământ, le-a rupt foliile. Am peste 150 de solicitări, fermieri ce accesaseră Programul Tomata și ar fi trebuit să recolteze roșiile. Oamenii au venit la primărie, ca să depună solicitări, fiind afectați de furtună”, a spus primarul din Grădinari.

Președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel, spune că toți cei afectați trebuie să se adreseze primăriilor, urmând a fi întrunită Comisia Județeană pentru Situații de Urgență.

„Din păcate, forța naturii a făcut pagube importante colegilor noștri din comuna Grădinari ,Olt. Am luat legătura cu domnul prefect al județului Olt pentru evaluarea de urgență a pagubelor. Fermierii care se află în asemenea situații trebuie să sesizeze acest aspect de urgență la primărie, iar acestea, la rândul lor, anunță prefectura, iar în maximum 24 de ore se înființează Comisia Județeană pentru Situații de Urgență împreună cu cei de la ISU”, a spus Ion Păunel.

Oltul s-a aflat la finalul săptămâni trecute sub un cod portocaliu de instabilitate atmosferică și ploi abundente.