Călușarii de la Osica de Jos au câștigat trofeul Concursului „Călușul Românesc”. Marele premiu merge la Formația „Mugurașii Iminogului” Perieți

Formația de călușari „Hora Florilor” din Osica de Jos a câștigat trofeul ediției a XXII-a a Concursului „Călușul Românesc”, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute. Totodată, „Mugurașii Iminogului” (foto) au câștigat marele premiu al festivalului maraton, de la Slatina, la secțiunea formații de călușari.

Parcul Tineretului din municipiul Slatina a fost gazda celei de-a XXII-a ediții a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” .
Gala Laureaților a avut loc sâmbătă, organizatorii anunțând că formația de călușari din Osica de Jos, coordonată de primarul Marian Pistol și condusă de maestrul coregraf George Ghiță a lu’ Porumbelu’, a câștigat marele premiu, în total fiind acordate aproape 100 de premii.

Totodată, juriul a acordat Marele Premiu formației „Mugurașii Iminogului” de la Perieți, la secțiunea formații de călușari.

Primarul de la Perieți, Răzvan Rada, s-a arătat încântat că dansatorii din comuna sa au urcat pe podium.

„Vă anunț cu mândrie că mugurașii noștri, „Mugurașii Iminogului”, au câștigat Marele Premiu al Festivalului Național al Copiilor „Călușul Românesc”. Nici „Oltencutele” noastre nu au fost mai prejos decât minunații călușari și au câștigat Premiul Special al Juriului. Și formațiile de dans fete și băieți au obținut Premiul I și au demonstrat că periețienii știu să joace bine! Felicitări, copii talentați, felicitări coregrafului Marian Stănescu și profesorului de muzică Valentin Ivanescu pentru toată munca depusă, felicitări părinților pentru că i-au susținut și încurajat să vină la repetiții și concursuri. Am fost cu toții o echipă, am investit și am muncit pentru acești copii care au cucerit juriului unui festival atât de important! Sunteți o mândrie pentru noi toți și vă așteptăm cu multe surprize. ACASĂ, LA PERIEȚI, avem CEI MAI BUNI CĂLUȘARI”, a scris primarul pe pagina sa de socializare.

La ediția din acest an au participat peste 2.000 de copii și tineri din 15 județe, dar și din Republica Moldova și Slovacia.

Surpriza ediției a fost tabloul coregrafic „Hora Oltenească”, o horă a prieteniei jucată în sincron, în care s-au prins tinerii și copiii participanți la concurs.

Ediția din acest an a „Călușului Românesc” s-a încheiat duminică, 26 iunie, cu un spectacol extraordinar oferit de Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” Slatina.

sursa foto: facebook Răzvan Rada