Accident de muncă, la Alro Slatina. ITM Olt: Un electrician s-a urcat pe un transformator, s-a produs un arc electric și a fost aruncat

Un electrician de pe Secția Electro-Energetic de la Alro Slatina a suferit miercuri dimineață, 6 iulie, un traumatism cranian, după ce a fost aruncat de pe transformatorul pe care se urcase pentru a-l schimba. Medicii spun că bărbatul din Slatina a fost și electrocutat, curentul intrând printr-o mână și ieșind prin cealaltă.

Evenimentul este înregistrat ca accident de muncă, iar reprezentanții ITM Olt au transmis că angajatul Alro Slatina ar fi căzut de la o înălțime de 1,8 metri.

„În data de 6 iulie 2022, un lucrător al SC Alro SA, electrician în cadrul Secției Electro-Energetic, fiind repartizat de către un coleg-inginer să înlocuiască împreună cu șeful de manevră și un alt coleg-electrician, transformatorul de 6kv, amplasat în stația ce servește Secția Turnătorie, în jurul orei 7.25, în timp ce colegii descărcau din autoutilitara secției sculele și echipamentele electroizolante, lucrătorul menționat a mers și a deschis lacătul la stație, s-a urcat pe un transformator și, în momentul în care a intrat în zona câmpului electric, s-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe transformator de la o înălțime de aproximativ 1,8 metri. În cădere, lucrătorul s-a lovit cu capul de structura metalică pe care este amplasat transformatorul, fapt ce i-a produs un traumatism cranian”, au transmis reprezentanții ITM Olt.

La ora 8.00, electricianul de 34 de ani, din Slatina, a fost transportat la Spitalul Slatina, pentru investigații și tratament.

Potrivit ITM Olt, accidentul de muncă s-a soldat doar cu incapacitate temporară de muncă, cercetările urmând a fi efectuate de către Alro Slatina.

„În conformitate cu Legea nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, accidentele de muncă care provoacă incapacitate temporară de muncă, sunt cercetate de către angajator”, au mai transmis reprezentanții ITM Olt.

Medicii de la Spitalul Slatina spun că bărbatul a fost și electrocutat.

„Nu își amintește ce s-a întâmplat, doar că lucra și s-a trezit la spital, în Urgențe. Vorbim de o cădere de la înălțime și o electrocutare, era stabil. S-a încercat transferul lui în alte secții de arși, nu are arsuri, dar electrocutarea este considerată arsură, dar nu s-au găsit locuri, așa că va rămâne la noi, pentru monitorizare. Aceste electrocutări pot avea evoluții fulminante, de multe ori. Rămâne pentru monitorizare și tratament. Nu sunt suprafețe arse, curentul a intrat prin mâna stângă și a ieșit prin mâna dreaptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Emilian Postelnicu.