Cursuri IT pentru angajați, cu fonduri europene. Senatorul Liviu Voiculescu: 2.200 de IMM-uri pot fi finanțate, în ordinea înscrierilor, cu sume de până la 17.000 de euro fiecare

Executivul a lansat o nouă schemă de ajutoare de minimis, prin Programul Național de Rederesare și Rezilință, 34 de milioane de euro fiind disponibile pentru finanțarea unor cursuri de IT pentru angajați.

Senatorul liberal, Liviu Voiculescu, a precizat că minimisul poate fi accesat de 2.200 de IMM-uri românești, ce pot primi sume de până la 17.000 de euro fiecare.

„Microintreprinderile și firmele mici și mijlocii din România rămân o preocupare constantă a Guvernului. Astfel, printr-o  nouă schemă de ajutoare de minimis, lansată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, 34 de milioane de euro sunt disponibile pentru finanțarea de cursuri IT pentru propriii angajați. Maximum 2.200 de IMM-uri românești pot fi finanțate, în ordinea înscrierilor, cu sume de până la 17.000 de euro fiecare. Un criteriu important luat în calcul pentru obținerea sumei este numărul de angajați pe care firma care solicită finanțarea îl are prevăzut pentru instruire în domeniul IT. Perioada de implementare a programului este prevăzută pentru noiembrie 2022 – decembrie 2025. Microintreprinderile și firmele mici și mijlocii din România rămân o preocupare constantă a Guvernului!”, a spus senatorul liberal, Liviu Voiculescu.

Firmele beneficiare vor putea să-și recalifice angajații (grup țintă) în domenii tehnice cheie, precum: Internet of things, Big data, Cloud technologies, Învățarea automată, Inteligența artificială, Automatizarea proceselor robotice, Blockchain sau Cyber-Physical Systems.

La cursurile din proiecte vor putea participa angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial) ce provin din IMM-uri. Perioada de implementare este programată pentru noiembrie 2022 – decembrie 2025.