Dosar de omor, după ce o tânără de 22 de ani, din Balș, ar fi fost bătută. Fratele ei a fost arestat preventiv

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt efectuează cercetări într-un dosar de omor, după ce o tânără de 22 de ani, din Balș, a murit, pe 16 august. Suspect este chiar fratele tinerei, care ar fi bătut-o pe fată, în perioada 14-15 august. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Un tânăr de 24 de ani, în perioada 14-15 august, a exercitat mai multe acte de violență asupra surorii sale cu care locuia împreună. În cele din urmă, victima a decedat. Victima prezenta un retard mintal și a avut discuții contradictorii cu fratele ei”, a declarat procurorul Anca Anuța, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal Olt.  

Pe 16 august, polițiștii au fost sesizați de un cadrul medical de pe ambulanță, care a precizat că tânăra este resuscitată. Fratele victimei le a spus, inițial, polițiștilor că a găsit-o pe fată inconștientă și cu sânge la gură.

„La data de 16 august 2022, în jurul orei 02:45, prin apel 112, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați de un cadru medical de pe ambulanță cu privire la faptul că a preluat o pacientă din orașul Balș, pe care a transportat-o la Spitalul Orășenesc Balș, unde i se efectuează manevre de resuscitare. La fața locului, s-au deplasat polițiștii Poliției Orașului Balș,  care din primele verificări au stabilit faptul că o tânăra, în vârstă de 22 de ani, din orașul  Balș, ar fi fost găsită de fratele acesteia, în vârstă de 24 de ani, în locuință, pe pat, inconștientă și cu sânge la gură”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia.

Trupul tinerei a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei.

„La data de 17 august 2022, în urma activităților investigativ operative ale polițiștilor și în urma rezultatelor necropsiei, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, iar cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

foto: arhivă, prezentare generală