FOTO. A început Festivalul „Oltenii și Restu` Lumii”. Primarul Emil Moț și actorul George Mihăiță au dat cep butoiului cu vin

Cea de a XXVI-a ediție a Festivalului-concurs „Oltenii și Restu` Lumii”, organizat în Parcul Tineretului din Slatina, a fost deschisă vineri în jurul prânzului, 23 septembrie, Fanfara Lyra Band, călușari de la Doina Oltului primindu-i pe invitați cu pâine tradițională cu sare, pastramă, mămăligă, vin și praz.

După prezentarea târgului meșterilor populari tradiționali, actorul George Mihăiță și primarul Slatinei, Emil Moț, au deschis butoiul cu vin.

Actorul George Mihăiță s-a arătat bucuros că sărbătorește împlinirea celor 74 de ani, la Slatina.

„Este o bucurie pentru mine, pentru că m-am întâlnit cu spectatorii, telespectatorii mei, nu sunt prima dată la Slatina, sunt cam a cincea oară, așa că mi-am făcut mulți prieteni și voi reveni cu drag oricând. Cel puțin astăzi sunt oltean…Îmi sărbătoresc ziua de naștere la Slatina, pentru că astăzi împlinesc 74 de ani”, a spus actorul.

Acesta a vorbit și despre noul său proiect, un serial ce a debutat în această săptămână la un post național, actorul George Mihăiță interpretând rolul unui interlop. Acesta a dat din casă și a precizat că vor începe filmările și pentru sezonul doi.

„Situațiile sunt dure, am mai jucat asemenea roluri mai ales la teatru, mă bucur că este o producție de mare succes, este o echipă extraordinară, am colegi extraordinar și poate cea mai mare bucurie din ultima perioadă. Nu există vechea gardă, există bun simț, respect, cei mai tineri sunt extraordinari, sunt actori foarte buni. Vom începe și sezonul doi, depinde de telespectatori”, a spus actorul George Mihăiță, la deschiderea festivalului de la Slatina.

Primarul Slatinei, Emil Moț, i-a acordat actorului George Mihăiță titlul de oltean permanent.

Vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, a precizat că Festivalul Oltenii și Restu` Lumii transformă Slatina în capitala umorului românesc.

„Festivalul Oltenii și Restu`Lumii transformă Slatina în capitala umorului românesc. Practic, după după doi ani în care nu am putut ține acest festival, din cauza pandemiei, ne revedem cu toții, sunt participanți numeroși și sperăm ca, în cele trei zile de festival, slătinenii să se simtă bine și îi așteptăm în număr cât mai mare”, a spus vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan.

Slătinenii pot achiziționa produse de artizanat, ii autentice, coșuri împletite din nuiele, vase ceramice, dar pot gusta și din mâncarea tradițională pe care numeroși comercianți au expus-o.

Seara de vineri, 23 septembrie, se va încheia cu două concerte: de la ora 20.00 Damian Drăghici și Brothers, iar de la ora 21.00 pe scenă vor urca Diana Matei și Taraful Cleante. Festivalul de la Slatina se va încheia duminică, târziu în noapte, după concertul susținut de Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor.

PROGRAM

SÂMBĂTĂ–24 septembrie 2022
Orele 09,30 –11,00: Spectacole susținute de formațiile artistice ale etniilor invitate.
Locații: Piața Steaua, Fântâna Speranței.

Orele 10,10 –22,00: Mustăria „La Cățaua Leșinată“–Tarafuri și ansamblurile invitate (Parcul Tineretului)
Târgul meșterilor populari (Parcul Tineretului)
Târgul „Bucătăria tradițională românească”.(Parcul Tineretului)

Orele 11,00–11,30: Expoziția concursului național de caricatură – jurizare, premiere (Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu“)
Expoziție de caricatură: MARIAN AVRAMESCU și LEONTE NĂSTASE (Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu“)

Orele 11,30 –13,00:Premiere concurs de epigramă (Biblioteca Județeană Olt Ion Minulescu)
Premiere concurs volum de carte umoristică (Biblioteca Județeană Olt Ion Minulescu)
Duel epigramatic-concurs.(Biblioteca Județeană Olt Ion Minulescu)

Orele 17,17 –22,00: Actrițe la călcat struguri. Statui vivante. Birourile Mobile de Pașapoarte: (Se aplică Moaca pe Pașaportul de Oltean) – în birourile amenajate (Marian Avramescu, Leonte Năstase, Gogu Neagoe) (Parcul Tineretului)

Orele 18,00 –20,00: Concert Ansamblurile folclorice ale etniilor invitate (Parcul Tineretului)
Orele 20,00 –21,00:Concert EUGENIA NICOLAE& BAND
Orele 21,00 –22,00:Concert FELI

DUMINICĂ – 25 septembrie 2022
Orele 09,30 –11,00: Spectacole susținute de formațiile artistice ale etniilor invitate. Locații: Piața Steaua, Fântâna Speranței.

Orele 10,10 –22,00:Mustăria „La Cățaua Leșinată“–Tarafuri și ansamblurile invitate. (Parcul Tineretului)
Târgul meșterilor populari. (Parcul Tineretului)
Târgul Bucătăria tradițională românească.(Parcul Tineretului)

Orele 17,17 –22,00:Actrițe la călcat struguri. Statui vivante. Birourile Mobile de Pașapoarte: (Se aplică Moaca pe Pașaportul de Oltean) – în birourile amenajate (Marian Avramescu, Leonte Năstase, Gogu Neagoe) (Parcul Tineretului)

Orele 18,00 –20,30: CONCERT EXTRAORDINAR SUSȚINUT DE ANSAMBLUL FOLCLORIC „DOINA OLTULUI” (Parcul Tineretului)

Orele 20,45–22,00:CONCERT CARMEN CHINDRIȘ & TARAFUL RUTENILOR (Parcul Tineretului)

Orele 22,00 trecute fix: ÎNCHIDEREA FESTIVALULUI