Oprescu, după ce Vimetco a deschis o hală nouă: „Momentul dă un puternic semnal de stabilitate și mai alungă din temerile legate de viitorul ALRO”

Vimetco Extrusion, parte a  grupului ALRO Slatina, a lansat vineri, 23 septembrie, o nouă hală, iar potrivit președintelui CJ Olt, Marius Oprescu, această investiție înseamnă 75 de noi locuri de muncă.

Șeful CJ Olt, care a participat la lansarea noii linii de extruziune de la Vimetco Extrusion, a precizat că investiție dă un puternic semnal de stabilitate economiei locale și mai alungă din temerile legate de viitorul uzinei ALRO Slatina.

„Evenimentul de astăzi are o semnificație puternică pentru comunitatea locală. Dincolo de cele 75 de locuri de muncă pe care ALRO le înființează, cu ocazia lansării noii linii de extruziune, momentul organizat de dumneavoastră dă un puternic semnal de stabilitate și mai alungă din temerile legate de viitorul ALRO în economia locală și națională. Istoria companiei ALRO se identifică cu istoria municipiului Slatina. Așadar, pentru Slatina, ALRO înseamnă, în primul rând, tradiție, dar și prosperitate și profesionalism. ALRO și Slatina au evoluat împreună și sper să meargă împreună pe același drum al dezvoltării și modernizării. Felicitări pentru noua investiție, care constituie garanția a noi locuri de muncă în județul nostru și reconfirmă poziția de top a ALRO în industria națională!”, a transmis șeful CJ Olt, Marius Oprescu.

Uzina Alro Slatina se confruntă cu mari probleme, din cauza crizei energetice, trei hale de Electroliză fiind închise la începutul acestui an, așa cum a decis Consiliul de Administrați, în 27 decembrie 2021. Hala 9, care funcționa din 1965, a fost prima închisă, apoi celelalte două, 7 și 8. Sute de oameni se află în șomaj tehnic, mai multe proteste fiind organizate pe parcursul acestui an, atât pe plan local, cât și în Capitală.

sursa foto:facebook PSD Olt