Șoferi băuți, pe străzi din Caracal, Drăgănești și Scornicești

În urma controalelor derulate în perioada 4 – 6 noiembrie, poliţiştii din cadrul IPJ Olt au aplicat 606 amenzi, în valoare totală de aproximativ 135.000 de lei. Alcoolul la volan rămâne un fenomen în localitățile județului, polițiștii olteni dând exemplul a trei șoferi ce au fost prinși băuți pe străzi din Caracal, Drăgănești și Scornicești.

Astfel, un bărbat de 58 de ani, a avut o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta conducând pe strada Radu Șerban din municipiul Caracal.

„ La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii Poliției Municipiului Caracal au depistat pe strada Radu Șerban, din municipiul Caracal, un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Dosar penal are și un tânăr din comuna Poboru ce conducea băut pe o stradă din orașul Scornicești.

„La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii Poliției Orașului Scornicești au depistat pe strada Liliacului, din orașul Scornicești, un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Poboru, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au mai transmis polițiștii olteni.

Totodată, în noaptea de 5 noiembrie, un bărbat de 42 de ani a fost prins conducând băut pe strada Parcului, din orașul Drăgănești.

„La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 23:20, polițiștii Poliției Orașului Drăgănești-Olt au depistat pe strada Parcului, din orașul Drăgănești-Olt, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din comuna Stoicănești, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliței Române, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată și nu avea încheiată o poliță RCA valabilă.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au sancționat contravențional conducătorul auto, cu amendă, în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Totodată, pe numele bărbatului a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma acestor controale, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 33 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 13 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 11 pentru alte abateri.

De asemenea, au mai fost reținute 32 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 2 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și 4 alte infracțiuni.