Un bărbat din Bârza este cercetat de polițiști, după ce ar fi furat mai multe cruci din cimitir

Un bărbat de 73 de ani, din localitatea Bârza, este cercetat de polițiștii olteni, după ce ar fi furat mai multe cruci de lemn din cimitirul din comună. Un filmuleț cu acest bărbat ce duce într-un căruț câteva cruci a fost postat pe o rețea de socializare.

Reprezentanții IPJ Olt au precizat că bărbatul este cercetat pentru profanare de cadavre sau morminte.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, privind o persoană care ar fi sustras mai multe cruci, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt este abilitat să comunice următoarele:

La data de 10 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 73 de ani, din comuna Bârza, ar fi sustras mai multe cruci din cimitirul comunal.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

VIDEO pe pagina de facebook a Florentinei Macarau:

https://www.facebook.com/florentina.macarau/videos/624477256356949

sursa foto: captură