Comisar șef, reținut pentru trafic de influență. Ar fi cerut 10.000 de euro pentru a facilita angajarea unei asistente la un spital județean

Un comisar șef de poliței din cadrul Direcției Generale Anticorupție a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit DNA, cerea 10.000 de euro pentru angajarea unei asistente la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Aceeași sumă ar fi pretins-o și pentru un post de asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a inculpatului
ANDRONACHE RADU, comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
1. În perioada aprilie – mai 2021, inculpatul Andronache Radu, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște în vederea angajării persoanei respective și ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.
2. Într-un context asemănător, în perioada aprilie – mai 2021 – iunie 2022, inculpatul Andronache Radu ar fi pretins, pentru sine, de la același martor suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, suma de 8.000 euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
Precizăm că, ambele „promisiuni” ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unitățile medicale menționate mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.

Comisarul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

sursa foto: facebook DNA