Centrul pentru sacrificarea mieilor din Târgul de la Osica de Sus va fi avizat de DSVSA Olt pentru 9 și 15 aprilie

Oltenii vor putea să-și achiziționeze miel din Târgul de la Osica de Sus, spațiul urmând să fie avizat pentru 9 (Duminica Floriilor) și 15 aprilie.

Ca și în anii trecuți, Primăria Osica de Sus a cerut DSVSA Olt avizarea acestui centru temporar pentru sacrificarea mieilor. Primăriile din județ pot solicita în continuare avizarea unor astfel de centre, de unde oltenii își pot cumpăra miel direct de la crescători.

„În ceea ce privește sacrificarea mieilor aceasta se realizează în abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor .

De asemenea, sacrificarea mieilor se poate realiza și în locurile organizate, amenajate temporar, în care se asigură supraveghere sanitară veterinară, numai la solicitarea scrisă din partea primăriilor care doresc să organizeze asemenea spații .

Până la această dată există o singură solicitare scrisă din partea Primăriei comunei Osica de Sus, pentru avizarea temporară a spațiului din incinta târgului săptămânal, pentru data de 09.04.2023 (duminică) și data de 15.04.2023 (sâmbătă)”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Reprezentanții DSVSA Olt au anunțat că, pentru sesizări/reclamații în domeniul siguranței alimentelor, se pot apela numerele de telefon: 0372753837/ 0372753838.

foto arhivă, Cezar Filip Facebook