Județul Olt, sub cod portocaliu de ploi torențiale

Meteorologii au emis un cod portocaliu de averse torențiale pentru județele  Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, dar și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova, valabil pentru astăzi, 3 iunie, în intervalul orar 12.00-22.00.

 „În județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș – Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, se arată într-un comunicat al ANM.

Totodată, pentru intervalul 3 iunie, ora 11.00-4 iunie, ora 06.00, există o avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județele Alba, Sibiu, Teleorman, Constanța și Tulcea și parțial Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h”, se mai arată în avertizarea meteorologică.