Va fi construită o creșă în satul Bălțați, din Scornicești. Primarul: Proiectul va demara în cel mai scurt timp

Primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor, a anunțat că a obținut fonduri pentru construirea unei creșe în satul Bălțați. Investiția se va realiza prin Programul guvernamental de construire de creșe „Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Edilul a precizat că proiectul va fi demarat în cel mai scurt timp.

„Un nou proiect important pentru localitatea noastră va demara în cel mai scurt timp, datorită finanțării pe care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat-o pentru ‘Programul guvernamental de construire de creșe Sfânta Ana’. Mai exact, este vorba de construirea a 24 de creșe moderne, eficiente din punct de vedere energetic, instituții printre care, din fericire, se află și Proiectul tip – construire creșă mică în satul Bălțați, orașul Scornicești. De reținut că obiectivul respectiv se regăsește pe lista de investiții din subprogramul ‘Unități de Investiții de Stat’ din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social și reprezintă, pentru noi, încă un pas făcut pentru îndeplinirea tuturor proiectelor asumate”, a declarat edilul.

Cu cele 24 de unități de învățământ pentru preșcolari, MDLPA finanțează în total 253 de creșe, dintre care una a fost deja construită și predată autorităților locale, la sfârșitul anului trecut, la Fălticeni, cu un număr total de peste 1.100 de locuri pentru copii.

fotografie ilustrativă, arhivă