Tronsonul Valea Mare-Colonești, executat în proporție de peste 70 la sută. „Constructorul face toate demersurile pentru deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an”

Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, a efectuat joi, 20 iulie, verificări pe șantierele tronsoanelor 4 și 3 ale Drumului Expres Craiova-Pitești.

Tronsonul 3, cei 31,75 de kilometri dintre Valea Mare și Colonești, a fost executat în proporție de peste 70 la sută.

Reprezentanții CNAIR au dat asigurări că acest segment de drum va fi deschis circulației până la finalul acestui an.  Pentru tronsonul 4, Colonești-Oarja-Pitești, lucrările realizate se apropie de 25 la sută.

„Am discutat cu reprezentanții UMB despre stadiul lucrărilor și am precizat că luăm toate măsurile care țin de CNAIR pentru finalizarea defrișărilor pe coridorul tronsonului 4, astfel încât lucrările să nu sufere întarzieri.

Pentru modificările proiectului în timpul execuției am depus deja documentația și suntem foarte aproape de obținerea Deciziei etapei de încadrare.

Aceste modificări au fost necesare pentru asigurarea unui traseu optim. Una din problemele care îngreunează lucrările în această perioadă sunt ploile frecvente.

De aceea am solicitat constructorului ca în perioadele în care vremea permite, să mențină un ritm accelerat al lucrărilor. Tronsonul 4 (Colonești-Oarja-Pitești), în lungime de 31,82 km trebuie finalizat și dat în circulație anul viitor. La ora actuală stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 25%. Pe tronsonul 3 (ValeaMare-Colonești), în lungime de 31,75 km lucrările avansează într-un ritm bun și au depășit deja 70%.

Constructorul face toate demersurile necesare pentru deschiderea circulației până la sfârșitul anul acesta (înainte de termenul contractual).

Tronsonul va avea asigurată o descărcare provizorie în DN65 la Colonești, pentru ca  majoritatea acestuia să fie folosită ”, arată directorul general al CNAIR.

sursa foto: facebook Cristian Pistol