Captură record de droguri, în Vama Bechet. Peste un milion de comprimate, cu o valoare de trei milioane de euro, ascunse într-un camion

DIICOT a anunțat că a făcut o captură record de droguri de risc, într-un camion, care ar fi trebuit să transporte semințe de floarea soarelui și cilindri hidraulici, fiind descoperite peste un milion de comprimate, ce conțin o substanță activă Alprazolam.

La data de 27.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, cetățean străin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce inculpatul a fost prins în flagrant, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj , când s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion transportând, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici, cu destinația Suedia, polițiștii de frontieră descoperind însă în compartimentul pentru marfă mai multe cutii cu medicamente.

 În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam care se găseşte în Tabelul nr. 3 din Legea 143/2000.

Medicamentele ridicate,   ce conțin substanțe active din categoria drogurilor de risc, au o  valoare de piață estimată la peste 3 milioane euro”, arată DIICOT.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.