Primarul de la Cungrea, doi viceprimari și mai mulți consilieri liberali au trecut la PSD Olt. „Săgeți otrăvite” către Știrbu: „A murit calul”

În timp ce deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, susținea o conferință de presă, joi, 15 februarie, chiar în sediul partidului din centrul Slatinei, liderul social-democrat Marius Oprescu anunța (din sediul PSD, cele două sedii ale organizațiilor județene fiind despărțite de un perete) „achizițiile” pe care le-a făcut în ultima perioadă: un primar, doi viceprimari și mai mulți consilieri locali liberali. Totodată, din acest lot care a trecut la PSD Olt face parte și primarul comunei Leleasca. Subtil, social-democrații olteni au ironizat conducerea PNL.

Astfel, au trecut la PSD primarii de la Leleasca, Vasilică Selescu (Pro România), și cel de la Cungrea –Cosmin Vlad (PNL), viceprimarii localităților Priseaca (Cătălin Drugă -PNL), Leleasca (Constantin Enache -Pro România) și Cungrea (Gheorghe Stancană PNL), dar și mai mulți consilieri locali liberali, printre care și doctorul Alexandru Popistaș (CL Slatina).

„Când oamenii își doresc sa facă parte dintr-un proiect administrativ, care are ca principiu buna guvernare locală, trebuie să le dai ocazia să demonstreze.

Primarul Comunei Leleasca, Selescu Vasilică, al comunei Cungrea, Vlad Cosmin, viceprimarii comunelor Priseaca, Cungrea și Leleasca, Drugă Cătălin, respectiv, Stancana Gheorghe și Enache Constantin, alături de 11 consilieri locali: Popistaș Alexandru, CL Slatina, Andronie Sabin, Preda Costel, Vizionie Marian, Ban Claudiu, Coconete Dumitru (CL Cungrea), Jandarmu Cristian, Murugă Nicolae (CL Priseaca) Postolache Ion, Criveanu Gheorghe, Matei Ioan (CL Pârșcoveni) și Matei Marian, fostul candidat al PNL Pârșcoveni, au ales echilibrul, dialogul, stabilitatea și programul de guvernare al PSD Olt.

Aceștia se detașează de stilul de lucru bazat pe scandal al PNL Olt și de oportunismul sadea al unor politicieni, care își amintesc de Olt și slătineni doar în preajma alegerilor”, a anunțat oficial PSD Olt.

Mesajul postat pe pagina de socializare a PSD Olt este însoțit și de expresia „a_murit_calul”, care face trimitere la declarația lui Vasile Blaga, care le-ar fi transmis liberalilor că „se rupe hamul, ori moare calul”. Declarația a fost făcută miercuri, 14 februarie, în contextul discuțiilor din interiorul PNL, privind ruperea Coaliției și după eșecul negocierilor cu PSD pentru comasarea alegerilor din primăvară.

Întrebat despre aceste noi plecări, deputatul Gigel Știrbu, a răspuns sec că știa de săptămâna trecută.

„Știu de săptămâna trecută, cum comentez!? Să se ducă acolo unde se duc, unde li s-a trasat”, a spus Știrbu, vizibil încurcat de situație și încercând să treacă la un alt subiect.