35 de blocuri din Caracal, reabilitate termic. Deputatul Adrian Chesnoiu și primarul Ion Doldurea, prezenți la demararea lucrărilor

35 de blocuri din municipiul Caracal vor fi reabilitate termic, până în toamna acestui an. Primarul Ion Doldurea și deputatul PSD Adrian Chesnoiu au fost prezenți la demararea lucrărilor, care au debutat cu montarea schelelor pe fațada primelor trei scări de bloc ce vor intra în reparații.

„Săptămâna aceasta începem lucrările de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la locuințele colective. Conform proiectului, până la sfârșitul lunii noiembrie  se vor realiza lucrări de reabilitare termică la 35  de blocuri renunind o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 mp”, a declarat Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, fondurile nerambursabile fiind obținute prin PNRR.

Lucrările constau în modernizarea pereților exteriori, modernizarea planșeului peste etajul 4, modernizarea elementelor de construcție vitrate, intervenție la instalațiile clădirii, modernizare planșeu peste subsol, uniformizarea parapetelor, construire acoperiș tip șarpantă, învelitoare, sistem de colectare și evacuare ape meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă.

Totodată, va avea loc refacerea trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii, repararea finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite, dar și lucrări de reparații la elementele de construcții care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, tencuială degradată căzută de pe fațada și eventual întărirea zidăriei în cazul în care se consideră necesară, ce trebuie realizate înaintea aplicării sistemului de termoizolare pe fațadă.

sursa foto: facebook Primăria Municipiului Caracal