Ar fi determinat o fată de 15 ani să întrețină relații sexuale pe sume cuprinse între 50 și 300 de lei. Bărbatul a fost arestat preventiv

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și viol, ambele în formă continuată.

Acesta ar fi determinat o fată de 15 ani să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați pe sume cuprinse între 50 și 300 de lei.
„În urma cercetărilor efectuate, s-a reținut că, în luna ianuarie 2024, bărbatul cercetat ar fi racolat o persoană vătămată minoră (de 15 ani), pe care ar fi adăpostit-o în locuința sa și ar fi întreținut cu aceasta, în mod repetat, relații sexuale.
La scurt timp, bărbatul, profitând de sentimentele victimei față de el, precum și de starea de vulnerabilitate în care se afla (vârsta fragedă, neînțelegeri cu familia) ar fi determinat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați, în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 300 de lei, pe care și le-ar fi însușit integral.
De asemenea, acesta ar fi racolat clienți, ar fi negociat tarifele și ar fi pus la dispoziție locuința, în scopul obținerii de beneficii materiale din exploatarea sexuală a victimei
”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

La data de 25 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

foto: prezentare generală, arhivă