Peste 140 de elevi de la CN „Ion Minulescu” Slatina au obținut premii la olimpiadele naționale. Director: „Este important să ai vârfuri”

171 de elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina au participat la etapa județeană a olimpiadelor școlare, liceul slătinean adunând 146 de premii. Astfel, 67 de copii s-au calificat la etapa națională, iar alți șapte au punctaj de calificare. Conducerea prestigioasei unități de învățământ a organizat vineri, 29 martie, o festivitate, în cadrul căreia elevii și profesorii îndrumători, care au obținut rezultate la olimpiadele naționale, au urcat pe scena, fiind aplaudați la scenă deschisă. Totodată, pe scenă au urcat și cei 190 de elevi care s-au remarcat la Olimpiada Națională a Sportului Școlar.

Directorul CN „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Marius Perianu, a precizat că unitatea școlară este un pion important al educației și performanței, în județul Olt.

„Liceul «Ion Minulescu» demonstrează că este un colegiu de succes, atât prin implicarea masivă în desfășurarea și organizarea olimpiadelor școlare, și nu vorbesc aici de numărul mare de participanți, 170 de participanți la olimpiadele pe discipline și 190 de participanți la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, vorbesc și de numărul mare de profesori implicați în comisiile de organizare și desfășurare, în comisiile de evaluare sau de contestații. Colegiul Național «Ion Minulescu» este un pion important al educației și al performanței pe toate planurile în județul Olt. Momentan, avem 67 de elevi calificați la etapele naționale, țin să precizez că mai sunt olimpiade ale căror etape încă nu s-au desfășurat, sunt programate săptămânile viitoare (…) În plus, avem și șapte elevi în clasamentele naționale, punctaj de calificare, așteptăm finalizarea clasamentelor naționale, iar acest număr poate să crească. Noi ne dorim să avem locuri pe podium, ne pregătim de luni întregi, pentru că pregătirea olimpiadelor naționale nu începe niciodată în luna de dinainte, ci chiar de vara, înainte să înceapă anul școlar. Credem că avem elevi performanți la toate disciplinele, la toate ariile curriculare”, a spus directorul Marius Perianu.

Acesta a mai precizat că liceul are vârfuri, ceea ce înseamnă că educația este la cele mai înalte standarde.

„Avem 38 de clase din care provin acești elevi, adică toată școala înțelege ce înseamnă performanța, participă la olimpiade și trebuie să demonstreze că educația în Colegiul «Ion Minulescu» este la cele mai înalte standarde. Școala este totuși de masă, sigur este important să ai vârfuri, dar faptul că, la «Minulescu», sunt atât de mulți copii demonstrează că educația este bună, la noi sunt vârfuri și vor fi, iar aceasta se datorează unui efort susținut din partea tuturor profesorilor și elevilor. Mulțumesc celor 64 de profesori care au participat în cadrul olimpiadelor, în comisiile de organizare și evaluare. Rezultatele sunt impresionante”, a adăugat profesorul Marius Perianu.

Profesoara Mihaela Pușcașu a vorbit cu patos despre munca și elevii ei.

„Este un sentiment copleșitor, este un sentiment pe care îl trăiesc cu bucurie an de an, este o muncă extraordinar de frumoasă, ne împovărăm, este adevărat, dar este un timp pe care îl petrecem împreună, oftăm, zâmbim, o luăm de la capăt, ne ies, nu ne ies, dăm înainte întotdeauna. Eu mă bucur că am copii, atât la Lingvistică, care este o disciplină abstractă, am și la Lectură, am și la Română, am copii minunați, toți avem copii minunați, este un Colegiu care ne creează starea necesară pentru a aduce această activitate la performanță (…)”, a spus profesoara Mihaela Pușcașu.

În luna aprilie, vor avea loc alte șapte olimpiade, la care CN „Ion Minulescu are participanți, fiind așteptate rezultate foarte bune și la aceste discipline.