Peste 380 de amenzi, în urma controalelor din weekend. Au fost reținute 61 de permise și 19 certificate pentru conducerea unor mașini cu defecțiuni

Polițiștii olteni au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, mai multe controale pe șoselele județului, fiind aplicate 385 de amenzi, în valoare totală de peste 160.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii din cadrul IPJ Olt au reținut 61 de permise de conducere, dintre acestea 36 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier.

Polițiștii au reținut și 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor mașini cu defecțiuni tehnice.

„De asemenea, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 8 infracțiuni la regimul rutier”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În timpul acestor controale, au fost descoperiți șoferi care conduceau băuți. Astfel, un bărbat de 45 de ani, din Balș, era beat, atunci când a fost oprit de polițiști, pe o stradă din oraș.

„În cadrul activităților, la data de 30 martie, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din orașul Balș, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din localitate.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a mai arătat sursa citată.