Șapte persoane lucrau fără contract de muncă, în mai multe localități din județ. ITM Olt a aplicat amenzi de peste 200.000 de lei

În urma controalelor desfășurate în luna martie, reprezentanții ITM Olt au aplicat 166 sancțiuni, din care 141 avertismente, și 25 amenzi, în valoare totală de 238.500 lei.

Astfel, au fost identificați șapte muncitori care nu aveau contract de muncă încheiat.

„În luna martie 2024, inspectorii de muncă au identificat 7 persoane care desfășurau muncă nedeclarată (1 persoană la un angajator din localitatea Corabia – dezasamblare maşini; 1 persoană la un angajator din localitatea Bucinişu – construcţii; 1 persoană la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru localitatea Vădăstriţa – comerţ; 1 persoană la un angajator din municipiul Slatina – fabricare izolatori; 2 persoane la un angajator din localitatea Verguleasa – transporturi; 1 persoană la un angajator din localitatea Ştefan cel Mare – comerţ), celor 6 angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei”, se arată într-un comunicat remis de ITM Olt.
De asemenea, luna trecută, au fost înregistrate 22 evenimente, soldate cu 22 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

În luna martie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 236 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 281 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:
• neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de
• muncă;
• neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
• netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
• neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
• neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
• neefectuarea controlului medical periodic,