Doi tineri i-au furat unui bărbat de 90 de ani 25.000 de lei. L-au văzut când a retras banii de la bancă

Doi tineri din Băilești i-au furat unui bărbat de 90 de ani 25.000 de lei. Cei doi au fost reținuți pentru tâlhărie calificată.

Bărbatul, de 90 de ani, din comuna Galicea Mare, a anunțat poliția, care i-a găsit repede pe cei doi, suma fiind recuperată în întregime.

Astfel, din cercetările efectuate s-a stabilit că în cursul aceleiaşi zile, bătrânul a retras de la o agenţie bancară, din municipiul Băileşti, suma de 25.000 de lei, ocazie cu care a fost acostat de doi tineri, pe care nu-i cunoştea, care i-ar fi promis că-l vor duce la locuinţa sa din comuna Galicea Mare. Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a bătrânului, cei doi l-au transportat cu un autoturism în afara localităţii Băileşti, unde, i-ar fi sustras suma de bani şi l-au abandonat pe un câmp.În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti au fost identificaţi cei doi tineri, cu vârstele de 18 şi 30 de ani, ambii din municipiul Băileşti, bănuiţi de comiterea faptei, întreaga sumă de bani fiind recuperată şi restituită persoanei vătămate” se arată într-un comunicatal IPJ Dolj.

Aceştia au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut, pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Tinerii urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti în vederea dispunerii unei măsuri preventive.