Oprescu, despre targetul PSD Olt la alegerile locale: „Sperăm să depășim”

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat luni, 15 aprilie, că la alegerile locale din 9 iunie a propus candidați care răspund așteptărilor oltenilor. Astfel, reprezentanții PSD Olt își doresc ca scorul obținut să fie peste cel de la alegerile din 2020, procentul fiind atunci de aproximativ 54 la sută.

Acesta a precizat că platformele social-democrate sunt echilibrate, fiind bine primite de către electorat.

„Așa cum am spus-o de fiecare dată, fiecare organizație, fiecare partid, își dorește să obțină cât mai mult. Eu cred că, și în baza studiilor sociologice pe care partidul Social Democrat le-a făcut, noi sperăm să venim cu oameni care răspund cât mai bine așteptărilor cetățenilor. Asta cred că e cel mai important, să vii cu oameni care răspund așteptărilor, oamenii să-i votezi, ulterior, să faci ceea ce-ți propui, pentru că, dacă nu faci, patru ani de zile trec foarte repede și ajungi din nou la votul cetățenilor și atunci s-ar putea ca ei să-ți dea un vot de blam. De-a lungul timpului am dovedit că suntem cumpătați în ceea ce promitem electoral și platformele noastre electorale sunt unele echilibrate. Tocmai de aceea, de fiecare dată, și primim votul oltenilor, și le mulțumim încă o dată pentru acest lucru. Așa cum spuneam, bineînțeles, că ne-am propus să luăm cât mai mult. Acum, n-aș putea să vă spun unde ajungem. Nu știu, vom vedea la momentul respectiv. În noaptea alegerilor, așa cum știți, stăm cu toții acolo, numărăm și vedem exact pe ce…”, a spus Oprescu.

La alegerile din 2020, candidații PSD Olt au câștigat alegerile în 95 de localități, procentul obținut fiind de aproximativ 54 la sută, iar liderul social democrat și-ar dori că acest prag să fie depășit.

„Ca rezultat la alegerile trecute, am avut aproximativ 54%, procentul pe vot politic. Se ia votul la Consiliul Județean și am avut 95 de primari luați prin vot direct. Noi sperăm să depășim, dar asta nu înseamnă că trebuie să se și întâmple. Vom vedea la momentul respectiv”, a adăugat liderul social-democrat.