Municipiul Slatina a primit titlul de „Best Electric City 2024”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a acordat miercuri, 15 mai, municipiului Slatina titlul de „Best Electric City 2024”.

Edilul municipiului Slatina, Emil Moț, a precizat că acest titlul a fost primit grație proiectelor implementate în infrastructura pentru mașinile electrice, incluzând extinderea rețelei de stații de încărcare, dar și pentru transportul public în comun sută la sută electric.

„Astăzi, în cadrul unei conferințe la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Municipiul Slatina a fost confirmat ca lider în țara noastră, prin obținerea titlului „Best Electric City 2024”. Această distincție este rezultatul proiectelor noastre în infrastructura pentru mașinile electrice, incluzând extinderea rețelei de stații de încărcare, facilități de parcare dedicate și transport public în comun 100% electric.  Slatina devine din nou, un model pentru alte orașe din România și din lume în promovarea mobilității electrice. Mulțumesc tuturor pentru sprijinul și implicarea continuă în crearea unui viitor mai curat și mai sustenabil!”, a spus Emil Moț.

Toate autobuzele LOCTRANS Slatina care circulă în municipiul Slatina sunt electrice.

sursa foto: facebook Emil Moț