Elevii și dascălii de la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina au fost gazdele, săptămâna aceasta, invitaților din Malta și Greci, întâlnirea având loc în cadrul proiectui Erasmus “The Inclusion of Students with Few Opportunities into the European Dimension”, care se adresează tinerilor cu vârsta curpinsă între 13-16 ani din medii defavorizate din cele trei țări.
Tinerii au fost incluși în mai multe activități la unitatea de învățământ din Slatina, totodată, vizitând obiective din Slatina. Întreaga delegație a fost primita, joi, la Consiliul Judeţean Olt, unde vicepreședintele forului județean, Ionuț Ivan, și deputatul Emil Albota le-au oferit dascălilor și elevilor din străinătate informații despre județul Olt, dar și date despre proiectele implementate.
Echipa de proiect a României este coordonată de managerul Cristina Măzăre, din care mai fac parte: asistentul manager, Elena Vlădescu, experta în implementarea activităților, Adina Maria Gruia, ofițerul de monitorizare și raportare, Marilena Donciu și ofițerul financiar, Ileana Giura.
Proiectul s-a derulat pe parcursul a doi ani, 2022-2024, iar Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina a fost coordonator, zilele acestea având loc reunirea finală, în Slatina, anterior fiind derulate două mobilități în Malta si Grecia.
Astfel, proiectul Erasmus+ și-a propus creșterea gradului de conștientizare a incluziunii la nivelul comunicării interpersonale în școală în urma perioadei de pandemie în contextul învățământului la distanță inclusiv a dezvoltării unui învățământ de calitate în unitatea de învățământ din Slatina.
Profesorii implicați au pus la punct o colectie de resurse online, cu cinci metode de învățare și 10 planuri de lecții, resurse realizate după desfasurarea activitatii de învatare din Malta, din perioada 15-19 mai 2023.
Totodată, elevii au creat o piesă de teatru pe o temă comună legată de incluziune. În plus, elevii au fost implicați în crearea de costume și articole de decorare din materiale reciclate. Piesa a fost pusă în scenă în cadrul activității de de invatare pentru elevi si profesori ce s-a desfasurat in Grecia, in perioada 10-15 martie 2024.
Acest proiect Erasmus+ a fost însoțit de un proiect eTwinning și a implicat o serie de activități de colaborare, online, offline, precum și față în față, concepute pentru a implica elevi și educatori din țările participante.
În cadrul proiectului eTwinning, au fost organizate ateliere online regulate în care elevii și profesorii au interacționat, au împărtășit idei și au lucrat la piesa de teatru comună.
Proiectul Erasmus+/eTwinning între școli din Malta, România și Grecia exemplifică potențialul colaborării internaționale de a îmbogăți experiențele educaționale. Folosind teatrul ca mediu de incluziune, proiectul nu numai că a îmbunătățit calitatea educației, dar a promovat și înțelegerea culturală și coeziunea socială. Acest proiect reprezintă o dovadă a puterii transformatoare a teatrului și a impactului de durată al inițiativelor Erasmus+/eTwinning asupra educației de calitate.
știre în curs de actualizare…