Laboratorul DSVSA Olt, evaluat în vederea extinderii acreditării RENAR. Se vor putea determina 188 de pesticide

Laboratorul (foto) din cadrul DSVSA Olt a fost evaluat, în perioada 16-24 martie, în vederea extinderii acreditării RENAR. Specialiștii din cadrul Laboratorului Regional vom putea determina 188 de pesticide din legume și fructe.

Potrivit DSVSA Olt, până acum, în cadrul Laboratorului de la Slatina se puteau face teste doar pentru 51 de pesticide. Practic, o probă va putea fi testată pentru determinarea a sute de pesticide.

„În perioada 16-24 martie 2023 în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a avut loc evaluarea de Supraveghere nr. 1 cu Extindere acreditare E2 de către RENAR-Organism național de acreditare, pentru cele 61 de metode acreditate conform Anexei 1 la Certificatul de acreditare LI1174 și extinderea în cadrul Laboratorului Control Reziduuri de pesticide de la 51 de analiți la 188, urmând să fie auditat și pentru extinderea cu încă aproximativ 400 de analiți (n. red. –analit se referă la pesticid)”, au precizat reprezentanții DSVSA Olt, pentru stirideolt.ro.

În perioada pandemiei COVID, în Laboratorul DSVSA Olt au fost lucrate doar probe pentru determinarea virusului SARS-COV2. Laboratorul de la Slatina, unul dintre cele mai avansate și moderne din sudul țării, și a reluat, în acest an, activitatea specifică.

Doctorul Marius Iancu din cadrul DSVSA Olt a precizat joi, 30 martie, că laboratorul a fost dotat cu aparatură de ultimă generație.

„Laboratorul DSVSA Olt desfășoară activități specifice, chiar în această perioadă am avut reacreditarea din partea RENAR, facem determinări de laborator, inclusiv pesta porcină africană, pentru determinarea pesticidelor din legume și fructe. A fost dotat cu aparatură pentru determinarea unui număr mai mare de probe pentru pesticide. Ne desfășurăm activitatea în condiții normale. Așteptăm rezultatul echipei ce a fost chiar săptămâna trecută în Laboratorul nostru”, a spus doctorul Marius Iancu.