Slătinenii de pe trei străzi își vor putea achiziționa terenurile, în rate. Prețul, 2 euro pe mp

Primăria Slatina a propus trei proiecte de hotărâre, ce urmează a intra pe ordinea de zi a Consiliului Local din 15 decembrie, privind vânzarea fără licitație publică a unor imobile-terenuri ce aparțin domeniului privat al municipiului Slatina.

Terenurile sunt situate pe străzile Zăvoiului, Fundătura Zăvoiului și Fundătura Oltului, iar cele mai multe sunt deținute de cetățeni de etnie romă de mai multe generații. Astfel, slătinenii care și-au ridicat case pe aceste terenuri se bucură de dreptul de preemțiune și pot achiziționa aceste suprafețe, ce au cărți funciare distincte.A fost întocmit un raport de expertiză, iar prețul terenurilor a fost evaluat la doi euro metrul pătrat, echivalentul a 9,74 de lei pe metrul pătrat.

„Achitarea prețului de vânzare poate fi făcută în rate, în termen de cinci ani, astfel: avans de minimum 15 la sută din prețul de vânzare al imobilului, care se va achita la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică, diferența de 85 la sută se va achita cu plata în rate anuale egale, în termen de cinci ani, la care se adaugă dobânda legală calculată la nivelul dobânzii de referință BNR”, se arată în proiectul de hotărâre.

Terenurile vândute în baza prezentei hotărâri, nu pot fi înstrăinate de cumpărători pe o durată de 10 ani de la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare.

Cheltuielile notariale legate de încheierea contractelor de vânzare – cumpărare: costurile propriu-zise ale actului, taxa de timbru şi de autentificare – onorariul notarial, de publicitate imobiliară vor fi suportate de cumpărători.

Municipalitatea a asfaltat cele trei străzi în acest an, urmând ca, în primăvara anului viitor, angajații DASIP Slatina să toarne ultimul strat de asfalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *