Subvenție diminuată cu 50 la sută în Programul Usturoiul. 176 de fermieri olteni vor primi doar 1.500 de euro per hectar

Vești proaste pentru fermierii care s-au înscris în Programul Usturoiul. Subvenția a fost diminuată cu 50 la sută. Inițial, în programul pentru stimularea producției autohtone de usturoi era specificat că subvenția va fi de 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat.

Direcția Agricolă Județeană (DAJ) Olt a primit o adresă prin care este anunțată că subvenția va fi de doar 1.500 de euro. La nivelul județului Olt sunt 176 de fermieri eligibili.

„La usturoi li se va diminua subvenția, am primit adresă, suma va fi mai mică cu aproape 50 la sută. Vor primi puțin peste 1.500 de euro în loc de 3.000 de euro la hectarul de usturoi. Din 238 de fermieri care s-au înscris în Programul Usturoiul au rămas 176 eligibili, pentru 200 de hectare. Refacem situația, luni am primit adresă cu suma ce revine fiecăruia, solicităm și așteptăm să primim banii”, a spus directoarea de la DAJ Olt, Gabriela Andronie.

Pentru a fi considerați eligibili, producătorii agricoli trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 metri pătrați și să obțină o producție de minimum trei kg usturoi/10 mp.

Specialiștii DAJ Olt au verificat cultura de usturoi înainte de recoltare.

În acest an, a fost redusă și subvenția în Programul Tomata, legumicultorii fiind extrem de nemulțumiți de această decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *