Cinci focare de pestă porcină în patru localități din Olt. 126 de porci uciși la Deveselu și Slătioara

Potrivit datelor transmise de către DSVSA Olt, la nivelul județului sunt cinci focare de pestă porcină africană la porcii domestici, în gospodăriile populației, după cum urmează: un focar la Jieni (Rusănești), două focare la Potcoava, un focar la Comanca (Deveselu) și un focar la Slătioara.

Ultimele două focare confirmate săptămâna aceasta sunt cele de la Comanca (Deveselu) și Slătioara, în cele două localități fiind uciși 126 de porci.

Localitățile și fondurile cinegetice care se încadrează în zona de protecție: UAT Șopârlița, UAT Pârșcoveni, Fondul de Vânătoare Pârșcoveni.
Pentru focarul din localitatea Slătioara: Localitățile și fondurile cinegetice care se încadrează în zona de protecție: UAT Slătioara (Slătioara), UAT Piatra-Olt (Criva de Sus și Criva de Jos), UAT Milcov (Milcovu din Vale); FV 23 Slătioara.

Localitățile și fondurile cinegetice care se încadrează în zona de supraveghere: UAT Slătioara (Salcia), UAT Găneasa (Găneasa, Oltișoru, Dranovățu, Izvoru); UAT Pleșoiu (Arcești Cot), UAT Piatra Olt (Bistrița Nouă, Piatra Olt, Piatra, Enoșești), UAT Brâncoveni (Brâncoveni, Văleni, Mărgheni, Ociogi), UAT Milcov (Milcovu din Deal, Ulmi, Stejaru); UAT Ipotești (Ipotești); UAT Osica de Sus (Tomeni); UAT Brebeni (Brebeni, Teiușu); UAT Slatina (Slatina, Cireașov); UAT Curtișoara (Proaspeți, Linia din vale). FV 24 Milcov; FV 13 Slatina; FV 22 Pârșcoveni, FV 20 Izvoru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *