GCS: România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa doze de vaccin împotriva COVID ce îi va permite imunizarea a peste zece milioane de persoane.

„Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii. În baza acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare. Conform Strategiei UE privind vaccinurile împotriva COVID-19, Uniunea Europeană și-a asumat un rol important în ceea ce privește garantarea accesului universal la testele, tratamentele și vaccinurile împotriva COVID-19. Obiectivele asumate de Uniunea Europeană sunt legate de asigurarea calității, siguranței și eficacității vaccinurilor și asigurarea accesului echitabil și în timp util la vaccinuri pentru cetățenii UE”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Chiar în ziua de Crăciun, primele 10.000 de doze de vaccin pentru imunizarea împotriva virusului SARS-COV2 au ajuns la Institutul Cantacuzino din București. Duminică, 27 decembrie, începe oficial campania de vaccinare împotriva COVID, serul fiind administrat personalului medical aflat în prima linie.

sursa foto: digi24.ro