Mulți dintre cei care donează sânge au analize proaste din cauza meselor îmbelșugate. Medic: Îndepărtăm o mare cantitate de sânge

Medicii de la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina au făcut din nou apel pentru ca oltenii să doneze sânge și între Crăciun și Anul Nou. În această perioadă, numărul donatorilor scade considerabil. Mai mult de atât, mulți dintre cei care se prezintă să doneze sânge au analize proaste, cu transaminaze hepatice peste valori normale, din cauza meselor îmbelșugate.

„Din cauza meselor îmbelșugate, numărul pacienților ce se vor adresa Spitalului Județean Slatina va fi mult mai mare. Noi așteptăm donatorii, pentru că și în perioada sărbătorilor avem nevoie de donatori, avem nevoie de produse de sânge. Le recomandăm celor care ne trec pragul, ca în dimineața în care vin să doneze să nu consume alimente grase și alcool. Suntem nevoiți să îndepărtăm o mare cantitate de sânge tocmai din cauza analizelor proaste pe care le au donatorii, cum ar fi transaminazele hepatice foarte mari”, a spus medicul Ramona Lesnic, coordonatorul Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina.