Peste 1.000 de olteni sunt închiși în case din cauza virusului SARS-COV2. 85 de persoane, pe un pat de spital

DSP Olt a raportat sâmbătă, 9 ianuarie, 58 de noi cazuri COVID la nivelul județului, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei urcând la 9.837.

85 de olteni primesc îngrijiri medicale în spitalele din județ, din care 22 sunt la Terapie Intensivă. Totodată, peste 1.000 de olteni sunt închiși în case din cauza acestui virus.

Astfel, 502 persoane sunt izolate la domiciliu, adică au fost confirmate cu virusul SARS-COV2, dar se tratează la domiciliu, fiind sub monitorizarea medicilor de familie. Alți 518 olteni sunt în carantină la domiciliu, după ce au avut contact cu persoane confirmate cu virusul asiatic.

De la începutul pandemiei, 25.221 persoane din Olt au fost testate, iar 222 de olteni au murit din cauza acestui virus.

Ultimul deces raport de către autoritățile din județ este cel al unei femei de 75 de ani, din mediul rural. Olteanca a fost internată în Spitalul Municipal Caracal pe 6 ianuarie, ulterior fiind confirmată cu COVID. O zi mai târziu a murit. Avea boli asociate, precum: diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemica cronică, HTA cls II/ III, insuficiență cardiacă congestiva cls II, insuficiență venoasă cronică, insuficiență cerebrală vestibulară.