Managerul Spitalului Corabia: „Asistentele erau foarte ocupate. Nu au putut să intervină imediat”

Cazul bătrânului căzut în genunchi pe holurile Spitalului Corabia arată încă o dată ignoranța unor cadre medicale din unele unități sanitare de stat. O femeie a înregistrat totul, iar scurtul filmuleț a devenit viral pe rețelele de socializare.

Este vorba despre un bătrân de 63 de ani, din Corabia, care a ajuns, inițial, pe Secția de Ortopedie a Spitalului Corabia.

Managerul Spitalului Orășenesc Corabia, Cristian Filip, a precizat că asistentele erau ocupate în momentul în care bătrânul a ajuns pe secția de Medicină Internă și nu au putut să se ocupe imediat de pacient.

„Pacientul este din Corabia, are 63 de ani, și a fost adus la Ortopedie. Este un pacient cu probleme psihice. În trecut avea probleme de comportament, cu multe scandaluri, este mai tot timpul băut, umblă prin oraș. A fost adus la Ortopedie unde a fost tratat, pentru că avea dureri lombare, și îndrumat să meargă la domiciliu. Ținând cont că a mai venit și cu alte probleme în spital s-a dus în sala de așteptare de la Camera de Gardă de pe Secția de Interne, unde era mai cald. Asistenta mi-a spus că l-a văzut când a intrat, l-a întrebat ce face și i-a spus că vrea să mai stea la căldură. Erau foarte ocupate, aveau doi pacienți cu probleme grave, în comă, atac cerebral. Nu au putut să intervină imediat. O jumătate de oră a stat să aștepte. Apare că a fost înregistrat la Ortopedie, la ora 10.10, iar imaginile care apar la televizor sunt undeva la 11.00-11.30. El a plecat de la Ortopedie și, pentru că se deplasează greu, a ajuns în cealaltă parte a spitalului undeva la 10.45. O jumătate de oră a stat în sala de așteptare de la Camera de Gardă de la Interne, în acest moment a fost filmat”, a spus Filip.

Managerul spitalului din Corabia susține că asistenta și infirmiera l-au ridicat de jos, însă bătrânul ar fi început să țipe, să fie lăsat să se ridice singur.

„Asistenta și infirmiera îmi spun că ele l-au ridicat de jos, s-au dus la el, dar a început să țipe, să fie lăsat că se ridică singur, să nu mai pună mâna pe el. Nu îmi explicam de ce se uitau la el, de ce nu l-au ajutat, mi-au spus că nu le-a lăsat. Persoana care a filmat a tăiat această bucată. După ce l-au pus pe scaun, a vrut să plece acasă. Nu este prima dată când vine”, a adăugat managerul unității medicale din Corabia.

sursa foto: facebook